Kold før tolv

Med en baby i huset er vi 100% slået tilbage til start. Jeg kan huske det samme skete, da vi fik Anna og Isac var fire år. En baby roder rundt med alt, hvad der tilnærmelsesvist ligner et mønster, en rutine, en rytme. Og just som man synes, man har fundet melodien med dette nye menneske, skifter de takten eller kører den en oktav op. Vi vælger at kalde alt der indebærer manglende søvn, korte lure, utilfreds baby og rod med spisning for “en fase” og alt der resulterer i at barnet sover igennem, at det spiser og sover godt og at det ellers er glad og tilfreds for “en rytme”. Sådan er vi optimister på det område. Og vi har én regel for os selv i dette: Vi må ikke starte et nyt afsnit i nogen som helst serie på Netflix, hvis det betyder det slutter efter midnat! Vi skal i seng før tolv.

Og vi er trætte, når det sidste barn er puttet. Så det er ikke så svært at overholde den regel. Lige nu (i denne rytme; jvf. ovenstående definition på fase og rytme), så putter vi Siri først. Hun sover inden kl. 20 og som regel til næste morgen. Og hun er klart den hurtigste og nemmeste af de tre at putte, da hun er megatræt på det tidspunkt. Derefter er det Annas tur og så Isac inden 21. De er også begge lette at putte (heldigvis), men det er også hyggestunder, som både kræver godnathistorie, sange (i flertal, på det område har vi nok dummet os lidt) og snak om dagen, der er gået. Værdifuld tid i både vores og deres bog. Det betyder dog, at den ene time nogen gange kan synes at vare tre. Og når vi kl. 21.15 sidder inde i sofaen bagefter, er vi pissetrætte begge to. Ofte går vi selv direkte i seng kort derefter. I aftes var sådan en aften.

Anna vågnede i morges kl. 5 med mareridt, men faldt dog i søvn igen. Og Siri vågnede derefter kl. 5.30. Hele ugen er hun vågnet ved 7-tiden. Men i morges, på en lørdag, skulle hun selvfølgelig tidligt op og have noget ud af dagen. Det betød, at kl. 5.45 sad vi begge lysvågne og kiggede på en sprællende Siri i mellem os. 15 minutter efter sad vi begge med en stor kop kaffe i hånden og afsnit 50 af House of Cards på Netflix. MEGAHYGGELIGT! Seriøst. Vi var jo udsovede efter at være gået kold før tolv. Og babyen var vågen alligevel.

Kl. 7.00 lå vi så fem personer og en isbjørn i sengen med Ramasjang i kassen. Det var så der, vi valgte at stå op og lave lidt morgenmad. Et valg, der syntes helt naturligt, når ens ryg og rumpe ligger halvt ude og svæver over gulvet, mens man holder sig oppe i sengen på trods af tyngdeloven, ved at holde fast i vindueskarmen.

Men to afsnit tilbage af House of Cards i denne omgang! Vi SKAL bare være vågne i aften og se resten. Den er jo for syg den serie! Vi sluttede med morgenavisen i Det Hvide Hus med Frank, Claire og Tom og udskårne æbler. Wicked!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s