Var det noget med et rødt bad?

I fredags var Anna og jeg til tjek på Gentofte Hospital. Hun bliver tjekket hver tredje måned for sin børneeksem og de har det sidste år lavet en masse forskellige test på hende, for at finde ud af om der er noget særligt, der tricker det mere end andet. Hun er fx allergisk over for krom og nickel, hvilket betyder, at hun ikke kan tåle læder, da det er garvet med krom og derfor indeholder store mængder krom. Dette forklarer de store sår hun havde på sine fødder hele sommeren, hvor hun nærmest boede i sine Birkenstocksandaler. Jeg troede det var verdens sundeste fodtøj. Guess not.

Jeg er selv multiallergiker og havde også børneeksem da jeg var barn, så jeg kender til udfordringen på egen krop. Personalet på Hud- og allergiafdelingen er supergode. Og engagerede i deres felt. Og ikke altid helt enige. Well, faktisk sjældent enige om, hvad der er den bedste strategi mod eksem. Hver gang vi møder en ny læge, går vi derfra med en ny plan, en ny måde at komme eksemen til livs eller i det mindste holde den i ave. I fredags var ingen undtagelse. Selv om den behandling vi kører nu faktisk fungerer nogenlunde, så havde den nye mandlige læge alligevel liiige en ting, han synes vi skulle prøve. Han synes vi skulle bade Annas hænder i et rødt bad. Og da sygeplejersken efterfølgende forsøgte at sælge idéen til mig og endda give mig alt med gratis, sad jeg bare med tics i øjet og sved på panden. Hun nævnte bivirkninger som nikotingule misfarvede hænder og orange neglerødder, risiko for permanent misfarvning af møbler eller overflader, hvis det kom ud af baljen og ekstrem udtørring af huden. Sig mig lige igen, hvorfor dette var en god idé med en fireårig pige med krudt i røven? Jeg tror dette bliver en af de behandlinger, vi kommer til at springe over. Selvfølgelig fint, hvis det virker, og det gør det sikkert. Men jeg havde det lidt ligesom, da de tilbød mig bistik under fødselen: “Det lyder som en dårlig plan, men du er jo lægen, så lad os prøve det …” Denne gang vælger jeg at følge alt det der kommer før “men”.

Hun er i øvrigt skide sej til alt testeriet og de jævnlige tjek. Tager det i stiv arm, selv om hun bestemt ikke bryder sig om det. Hun piver, inden vi skal derud, men når vi er der er hun tapper og sej. Og ikke sen til at spørge efter en is eller et stykke legetøj bagefter.

IMG_4339

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s