Til Dubai og tilbage igen

For lidt over et års tid siden så jeg første gang en, der havde strikket Susie Haumanns Dubaisjal. Jeg tror det var Christina, der var igang med det og viste det på sin Instagram. Det fik mig til at købe bogen Around, hvor opskriften er i og siden har jeg kigget længselsfuldt på det, hver gang jeg skulle i gang med et nyt projekt. Men tanken om de mange mønsterpinde på vrangsiden eller tanken om at skulle klippe det op, hvis jeg valgte at strikke det rundt i stedet, gjorde at jeg altid valgte det fra. Det virkede som et for uoverskueligt et projekt.

Men se nu her:

IMG_4307

Jeg hoppede ud i det for en måneds tid siden og de 575 masker man starter ud med blev langsomt færre og færre. Jeg valgte efter et par zigzagrækker frem og tilbage at strikke rundt i stedet, så jeg kun skulle strikke mønster på retpinde. Det gør opskriften 100 gange lettere og mine masker blev i hvert fald også en hel del mere ensartede! Begge mønsterdele er ret lette og man finder hurtigt rytmen i det.

Jeg valgte at strikke det i en tråd Alpaca 2 fra Isager istedet for to tråde Alpaca 1, som der står i opskriften. Det gør det lige en lille smule lettere, hvilket jeg rigtig godt kan lide. Især når det er mønsterstrik, som jo fylder dobbelt på grund af tråden, der følger på bagsiden.

IMG_4301

Jeg valgte også at strikke omvendt i mørk/lyskontrasten i forhold til opskriften, da jeg godt ville have det lidt mørkere. Så baggrunden er mørk grå og mønsterfarven er off white.

Jeg strikkede fem ekstra masker til opklip. Dem strikkede jeg skiftevis, så begge farvere fulgte med over. Inden jeg klippede op syede jeg to gange frem og tilbage på maskine. Jeg brugte afstand 3 på maskinen. Jeg turde ikke hækle kanten, når det er Alpaca.

IMG_4283

Jeg klippede de ekstra rækker masker af, da jeg først havde syet på maskinen. På den måde fik jeg en kant, der fulgte det stykke, jeg allerede havde strikket inden jeg besluttede mig for at strikke rundt. Kanten hæklede jeg efterfølgende en række fastmasker på, så syning og opklip blev skjult.

IMG_4288

Det færdige sjal er noget af det bedste jeg har lavet. Så blødt og lækkert og meget let og luftigt.

IMG_4299

One thought on “Til Dubai og tilbage igen

  1. Hej Ann-Birthe
    Sidder lige og beundrer dit Dubai tørklæde. Det ser smukt ud. Tror jeg har “rester” nok i Alpaca 2 til at kunne strikke i det. Hvilken str. pind har du brugt? Ved du ca. hvor meget garn der gik til af hver farve? På forhånd tak. Vh Lone

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s